ویدئو پروژکتور یا ویدئوفراتاب ، دستگاهی است که برای نمایش تصاویر انفورماتیک روی یک پرده و یا دیوارسفید استفاده می شود. با توجه به پیشرفت تکنولوژی در دهه ی اخیر ، مدارس، دانشگاه ها و دیگر ارگان ها به سادگی در آموزش از این سیستم استفاده می کنند. تاریخچه ویدئو پروژکتور به ۲۰ جولای ۱۸۹۷ برمی گردد. این محصول حاصل نوآوری های فردی به نام «فرانسیس جنکینز» بود. ویدئو پروژکتور مجموعهای از عکسهای به هم چسبیده را با سرعت یک بیست و چهارم ثانیه نشان میداد.
فرانسیس جنکینز اختراع این دستگاه را پس از تلاشهای مداوم با حمایتهای مالی شخصی به سرانجام رساند اما حامی مالی وی این دستگاه را دزدید و آن را به کمپانی عظیمی که مالک و دارندهی سالنهای تئاتر و سینما بود واگذار کرد و فروخت. شرکت خریدار ویدئو پروژکتور این دستگاه را به سبب شهرت ادیسون در ان دورهی زمانی، «ادیسون ویتاسکوپ» نامید. این امر موجب گشت تا مدتهای مدیدی اختراع این دستگاه به ادیسون نسبت داده شود. این امر نتیجهی همان دزدی آشکاری بود که به دست حامی مالی فرانسیس صورت گرفت.
پیشینه ی استفاده از ویدئو پروژکتور
در بررسی تاریخچه ویدئو پروژکتور مطالعه ی پیشینه ی استفاده از این محصول می تواند مفید باشد. ویدئو پروژکتور یا دیتا پروژکتور دستگاهی است که در گذشته تنها بهمنظور پخش تصاویر ویدیوئی به کارگرفته میشد. این دستگاه امروزه با نامهای گوناگونی نظیر دیتا پروژکتور، پروجکشن، مالتی مدیا پروژکتور و گاهی پروژکتور شناخته میشود که تمامی آنها اشاره به یک دستگاه دارند.
عملکرد ویدئو پروژکتور
ویدئو پروژکتور دستگاهی متشکل از لامپ و لنز (عدسی) است که تصاویر ورودی خود را از منابع گوناگونی نظیر: کامپیوتر، ویدئو، انواع پلیرها، دوربینهای فیلمبرداری و غیره دریافت مینماید و پس از اِعمال پردازشهای موردنیاز آنها را با بزرگنمایی قابلتوجهای بر روی پردهی نمایش منعکس میکند. بزرگنمایی اعمال شده توسط پروژکتور بستگی به لنز و فاصله دستگاه از پرده نمایش دارد. این دستگاه در تاریخچه ویدئو پروژکتور عملکرد متفاوتی داشته است.
پیشرفت دیتا پروژکتور
بدیهی است با روند رو به رشد علم و تکنولوژی، دیتا پروژکتورها نیز پیشرفت شگرفی را پشت سر گذاشتهاند تا آنجا که قادر به برآورده ساختن بسیاری از انتظارات کاربران خویش هستند. عدم نیاز به تاریک نمودن اتاق یا سالن جلسات، نخستین گام در توسعهی ویدیو پروژکتور بود که با افزایش شدت روشنایی ( و کاهش قیمت در گذر زمان) سبب شد در گسترهی بیشتری مورد استفاده قرار گیرد.
امکانات موجود در ویدئو پروژکتورهای امروزی:
- افزایش رزولوشن قابل نمایش از SVGA تا محدوده UXGA و HD
- امکان اتصال به پورت HDMI
- طراحی و ساخت ویدئو پروژکتورهای جیبی، هوشمند، سه بعدی و وایرلس
- ویدئو پروژکتور در گذشته و اکنون
- توسعه سیگنالهای ورودی قابل پخش
- مجهز شدن به درگاه LAN
- امکان کنترل از طریق شبکه
- امکان اتصال فلش مموری (USB Memory) و کارتهای حافظه
اگرچه با مطالعه ی تاریخچه ویدئو پروژکتور متوجه می شویم که این دستگاه در گذشته دستگاه نسبتاً لوکسی به شمار میآمد که استفاده از ان منحصر به مراکز خاصی بود اما امروزه وجود آن در بسیاری از مراکز آموزشی و … قابل ردیابی است؛ برای مثال امروزه کاربرد این دستگاه در طرح هوشمندسازی مدارس (کلاس هوشمند)، در امور کاربران شخصی و بازاریابها (مینی پروژکتور) و دفاتر کار و حتی منازل به وفور قابل مشاهده است.
نمایندگی پروژکتور و واحدهای تعمیرات پروژکتور
نمایندگی ویدئو پروژکتور یکی از مراکز رسمی موجود در کشور میباشد که بر اساس استانداردهای روز دنیا در دو حوزهی مرتبط با ویدئو پروژکتور فعالیت دارد؛ حوزهیِ نخستِ این فعالیت، فروش و عرضهی تمامی مدلهای ویدئو پروژکتور و دیگری ارائهی سرویسها و خدمات پس از فروش ویدئو پروژکتور میباشد. در صورتی که هر گونه ابهام و پرسشی درارتباط با خدمات ما در واحدهای تعمیرات پروژکتور دارید خدمات ما را در بخش ذیل پیگیری نمایید.
لینک مفید
تعمیرات پروژکتور ایسوس / تعمیرات پروژکتور سونی / تعمیرات پروژکتور دل / تعمیرات پروژکتور پاناسونیک / تعمیرات پروژکتور ایسر / تعمیرات پروژکتور شارپ / تعمیرات پروژکتور کانن / تعمیرات پروژکتور زیراکس / تعمیرات پروژکتور فوجیتسو / تعمیرات پروژکتور ال جی/ نمایندگی اصلی مادربرد / نمایندگی اصلی بازیابی اطلاعات / نمایندگی اصلی آل این وان / نمایندگی اصلی تی وی مانیتور / نمایندگی اصلی ویدئو پروژکتور / مرکز سخت افزار ایران / نمایندگی اصلی نوت بوک / نمایندگی اصلی لپ تاپ / نمایندگی اصلی ماشین های اداری / نمایندگی اصلی تعمیرات موبایل / نمایندگی اصلی تعمیرات تبلت