چرا ویدئو پروژکتور خود به خود خاموش میشود؟ علت خاموش شدن پروژکتور چیست؟ خاموش شدن ویدئو پروژکتور میتواند به چندین و چند دلیل شامل: قطعی کابل برق پروژکتور، خرابی پاور پروژکتور، خرابی مین برد آن، از کار افتادن فن این دستگاه و همچنین سوختن لامپ ویدئو پروژکتور باشد. اگر شما هم با چنین مشکلی در پروژکتور خود مواجه شدهاید، مطمئناً یکی از این عوامل، علت خاموش شدن پروژکتور شماست. پس ادامه این مطلب را از دست ندهید تا بیشتر با عواملی که در بروز این مشکل دست دارند، آشنا شوید.
علت خاموش شدن پروژکتور چیست؟
در ادامه این مطلب ما بیشتر با عواملی که باعث خاموش شدن پروژکتور میشوند میپردازیم؛ خاموش شدن پروژکتور پنج دلیل اصلی دارد که در زیر آن ها را بررسی میکنیم:
قطعی کابل برق پروژکتور
اگر بخواهیم خیلی خوشبینانه به علت خاموش شدن پروژکتور نگاه کنیم، اولین احتمالی که باید برای بروز چنین مشکلی در نظر بگیریم، قطع شدن کابل برق پروژکتور است؛ از آنجایی که گاهیاوقات کابل برق از داخل دچار مشکل و قطعی میشود، بهتر است یک کابل برق کاملا سالم و نو را به پروژکتور خود متصل کنید و دوباره پروژکتور را روشن کنید. اگر پروژکتور روشن شد یعنی اینکه مشکل از کابل برق آن بوده است اما اگر روشن نشد یعنی اینکه مشکل از کابل برق ویدئو پروژکتور نیست و باید در جای دیگری به دنبال منشا مشکل خاموش شدن خود به خود پروژکتور بگردید.
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت عدم نمایش تصویر در ویدئو پروژکتور
خرابی برد اصلی پروژکتور
همانطور که اشاره کردیم برد پاور جریان برق شهری را دریافت کرده و آن را جریان برق مستقیم تبدیل کرده و به برد اصلی پروژکتور منتقل میکند؛ تا مین برد پروژکتور، جریان برق را به تمامی بخشها و قطعات این دستگاه ارسال کند؛ با این وجود اگر جریان برق نوسان داشته باشد ابتدا به پاور پروژکتور و سپس به برد اصلی آن آسیب وارد میشود؛ البته به جز نوسان برق که به برد اصلی پروژکتور آسیب وارد میکند، وارد شدن ضربه به ویدئو پروژکتور نیز به برد اصلی آن آسیب میزند و موجب خاموش شدن خود به خود این دستگاه میشود. بنابراین دیگر علت خاموش شدن پروژکتور، خرابی برد اصلی این دستگاه در اثر نوسان برق و وارد شدن ضربه به این دستگاه است.
بروز مشکل در پاور پروژکتور
از آنجایی که پاور پروژکتور وظیفه دارد تا جریان برق مورد نیاز این دستگاه را تامین کند، خرابی آن میتواند مهمترین علت خاموش شدن پروژکتور باشد؛ به گونهای که پاور پروژکتور جریان برق شهری را دریافت میکند و آن را به جریان برق مستقیم تبدیل کرده و به برد اصلی پروژکتور انتقال میدهد تا مین برد پروژکتور جریان برق را به تمامی قطعات و اجزا پروژکتور منتقل کند؛ با این وجود بدیهی است که با خراب شدن پاور این دستگاه، دیگر امکان انتقال جریان برق از پاور به مین برد وجود ندارد و همین مسئله موجب خاموش شدن خود به خود ویدئو پروژکتور میشود. عاملی که موجب خراب شدن پاور پروژکتور میشود نوسان برق است؛ با این وجود باید سعی کنید که پروژکتور را به محافظ برق متصل کنید تا هیچگاه نوسان برق نتواند پاور آن را از پا دربیاورد.
از کار افتادن فن پروژکتور
وظیفه فن در پروژکتور خارج کردن گرمای ناشی از عملکرد قطعات این دستگاه است؛ تا در اثر گرمای زیاد هیچ یک از اجزای پروژکتور به ویژه برد آن آسیب نبینند. از طرفی فن پروژکتور یک قطعه مصرفی است که هر چند وقت یک بار فرسوده شده و نیاز به تعویض خواهد داشت؛ منتهی میتوان با سرویس مرتب پروژکتور طول عمر فن آن را افزایش داد. درصورتی که فن لپ تاپ آسیب ببیند، گرمایی که از قطعات این دستگاه ساطع میشود، دفع نشده و پروژکتور به شدت داغ میشود. سپس مین برد به پاور دستور خاموش کردن خودکار پروژکتور را میدهد و به این شکل پروژکتور خود به خود خاموش میشود؛ با این وجود از کار افتادن فن نیز میتواند دیگر علت خاموش شدن پروژکتور باشد.
سوختن لامپ ویدئو پروژکتور
و اما آخرین علت خاموش شدن پروژکتور، سوختن لامپ ویدئو پروژکتور است. درواقع لامپ پروژکتور یکی دیگر از قطعات مصرفی این دستگاه به حساب میآید که دیر یا زود به دلیل کار زیاد فرسوده شده و نیاز به تعویض خواهد داشت. مهمترین عاملی که در سوختن لامپ ویدئو پروژکتور دست دارد، استفاده طولانیمدت از پروژکتور بدون استراحت دادن به این دستگاه است. علاوهبر این یکی از رایجترین اشتباهات کاربران در استفاده از این دستگاه که موجب سوختن لامپ آن میشود، کشیدن کابل برق پروژکتور از پریز برق بعد از خاموش کردن این دستگاه است؛ چراکه وقتی بعد از خاموش کردن پروژکتور کابل برق آن را از پریز میکشید، عملکرد فنها متوقف شده و لامپ پروژکتور خنک نمیشود؛ در حالیکه لامپ پروژکتور پس از کار طولانی مدت به فن نیاز دارد تا خنک شود، در غیر این صورت از عمر آن کاسته شده و پس از مدتی از کار میافتد.